Campanie de donare de sânge la Rupea, județul Brașov

Preoți, credincioși, polițiști, jandarmi, profesori sau simplii cetățeni din orașul Rupea, județul Brașov s-au alăturat astăzi, 19 iunie, Campaniei „Donează sânge, salvează o viață” și au venit în sprijinul celor aflați în suferință și sunt tratați în spitalele din țară.

Activitatea a fost organizată de Asociația „Filantropia Ortodoxă” a Arhiepiscopiei Sibiului în parteneriat cu centrul de Centrul de Transfuzie Sanguină Brașov și Protopopiatul Rupea la care s-au alăturat și autoritățile locale.

„Prin această activitate ne dorim să sensibilizăm opinia publică în privința nevoii de sânge din spitalele din România și vrem să venim în ajutorul semenilor când aceștia sunt în necaz și au nevoie de spitalizare. Ne bucurăm că oamenii au răspuns în număr mare la solicitarea noastră și sperăm că și pe viitor vor veni cât mai mulți oameni să doneze sânge”, ne-a spus inspectorul Marius Talmațchi din cadrul Arhiepiscopiei Sibiu.

Acțiunile de donare de sânge desfășurate în Arhiepiscopia Sibiului vor continua mâine la centrul de transfuzie din Brașov unde preoții împreună cu mai mulți credincioși din parohiile lor vor dona sânge.

Anul acesta au donat sânge peste 375 de persoane din Arhiepiscopia Sibiului, iar numărul total al donatorilor de la începerea camapaniei este de 1250.