Festivitate de premiere la Concursul național „Bucuria Învierii”

La Biblioteca Județeană „ASTRA” din Sibiu a avut loc miercuri, 12 martie, festivitatea de premiere a elevilor înscriși la Concursul Național de Creație Artistico-Plastică „Bucuria Învierii”. Concursul organizat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 din Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Arhiepiscopia Sibiului a ajuns la a zecea ediție.

Anul acesta s-au înscris la concurs peste 350 de elevi de la școli din toată țara, iar cele mai bune lucrări realizate de aceștia au fost premiate de organizatori, cu sprijinul mai multor sponsori.

La festivitatea de premiere au fost prezente prof. Gabriela Frățilă, inspectorul școlar de religie pentru județul Sibiu și prof. Delia Stoicescu, inspectorul școlar de învățământ special din același județ.

„Cei peste 350 de elevi înscriși la concurs au fost îndrumați de 150 de profesori în activitatea de creație artistico-plastică. Am oferit 45 de premii, în valoare de 2500 de lei, în bani și obiecte. Anul acesta am premiat elevii pe secțiuni și am oferit daruri pentru cele mai bune icoane pe sticlă, pentru cele mai bune desene, felicitări și colaje. De asemenea, au fost oferite și premii de popularitate și premii speciale. Mulțumim elevilor și profesorilor participanți și sponsorilor noștri”, ne-a spus unul dintre organizatori, pr. Marian Vlăduț.

În cadrul evenimentului, un cor de copii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 din Sibiu, condus de pr. Marian Vlăduț, a interpretat mai multe pricesne și cântece religioase.