Acţiuni filantropice ale Arhiepiscopiei Sibiului, în preajma Crăciunului

Departamentul de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului organizează în această perioadă premergătoare marelui praznic al Naşterii Domnului mai multe acţiuni filantropice, prin care se oferă daruri şi sprijin material mai multor categorii de persoane cu dificultăţi materiale sau aflate în îngrijirea unor instituţii.

Primii beneficiari au fost bătrânii de la Căminul de Vârstnici din Sibiu şi de la Căminul-Spital din oraşul Sălişte, judeţul Sibiu.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Sibiului au mers luni, 14 decembrie, la cele două instituţii, au rostit rugăciuni şi i-au binecuvântat pe vârstnici şi pe îngrijitori, transmiţând mesajul de sărbători al Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

„Am rostit un cuvânt de învăţătură pentru vârstnicii din aceste aşezăminte, prin care i-am îndrumat să se întărească în credinţă, să se întărească în nădejdea şi ajutorul lui Dumnezeu în această perioadă dinaintea Crăciunului şi nu în ultimul rând i-am asigurat de toată dragostea şi preţuirea Părintelui nostru Mitropolit Laurenţiu”, ne-a spus consilierul social din cadrul eparhiei, pr. Nicolae Rusu.

Bătrânii din cele două aşezăminte au primit mai multe daruri din partea reprezentanţilor eparhiali: articole de îmbrăcăminte, alimente, dulciuri şi iconiţe.

Daruri pentru elevi

În aceeaşi zi, delegaţia eparhială a vizitat şi copiii de la ciclul primar al Liceului Tehnologic „Ioan Lupaş” din oraşul Sălişte.

Cei mici au fost îndemnaţi de preoţi să înveţe bine, să fie ascultători şi credincioşi, iar la final au fost binecuvântaţi. Elevii sălişteni au primit rechizite, articole de îmbrăcăminte, cruciuliţe şi iconiţe. La activitate au fost prezenţi şi o parte dintre profesorii de la instituţia de învăţământ şi au primit mesajul de felicitare şi de binecuvântare cu ocazia sfintelor sărbători.

„Este un exemplu frumos din partea Bisericii. Astăzi, când lumea aruncă peste tot cu noroi, iată că Biserica vine şi aruncă asupra tinerilor cu dragoste. Sunt sigur că în Sălişte şi nu numai aici, credinţa noastră ortodoxă va dăinui.

Trebuie să ne amintim mereu că acum mai bine de 400 de ani a fost înfiinţată Şcoala românească, pe lângă Biserica noastră străbună”, a spus directorul liceului, prof. Marius Boromiz.

În zilele următoare, reprezentanţii Departamentului de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului vor vizita şi alte aşezăminte şi familii defavorizate care au nevoie de ajutor şi de asistenţă religioasă. (www.ziarullumina.ro)