Rechizite si alimente pentru 100 de copii din satele de pe Valea Hartibaciului

Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a oferit marți, 13 septembrie, pachete cu rechizite, alimente și dulciuri la peste 100 de elevi din satele Iacobeni, Netuș și Brădeni din județul Sibiu. Activitatea filantropică a fost organizată împreună cu elevi și cadre didactice din trei licee din Municipiul Sibiu.

Darurile oferite celor 100 de elevi de la Liceul Tehnologic din Iacobeni, la Școala Primară din Netuș și Școala Gimnazială din Brădeni au fost pregătite cu sprijinul elevilor și cadrelor didactice de la Liceul de Industrie Alimentară „Terezianum”, Liceul Tehnologic „Onisifor Ghibu” și Liceul Tehnic „Cibinium” din Sibiu. Odată cu această activitatea filantropică de la început de an școlar, Arhiepiscopia Sibiului și cele trei licee au lansat și Campania „O școală pentru fiecare”, prin care sunt sprijiniți elevi din satele defavorizate și se previne abandonul școlar.

„Prin această campanie cadrele didactice și elevii din aceste licee contribuie alături de Arhiepiscopia Sibiului la pregătirea darurilor pentru elevii defavorizați. Ne bucurăm de acest parteneriat și pe viitor ne-am propus să mai avem și alte proiecte similare în localitățile defavorizate din județul Sibiu”, ne-a spus inspectorul social Marius Talmațchi.

Sprijin pentru elevi

Din delegația Departamentului de asistență socială au făcut parte consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea, inspectorii pr. Tiberiu Kiss și Marius Talmațchi. Alături de reprezentanții eparhiali au fost protopopul de Agnita, Mihai Naicu, preoții parohi din localitățile respective, prof. Cornelia Popa de la Liceul „Terezianum” și elevi de la Liceul „Onisifor Ghibu” din Sibiu. Părintele Ciprian Cândea a transmis elevilor și cadrelor didactice mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului și i-a îndemnat pe elevi să fie cuminți, ascultători, să învețe bine și să se roage lui Dumnezeu pentru ajutor.

„Începutul oricărui nou an școlar este trăit cu bucurie de elevi și de familiile lor. Din păcate, pentru unii copii bucuria acestui început este umbrită de sărăcia în care trăiesc, multe familii neavând posibilitatea să cumpere rechizite pentru copiii lor. Părintele Mitropolit Laurențiu și-a exprimat dorința ca această acțiune să se desfășoare pe Valea Hârtibaciului, pentru a le oferi rechizite și produse alimentare copiilor care au nevoie de acestea, dar și de un suport spiritual”, ne-a spus pr. Ciprian Cândea.

Darurile oferite de Arhiepiscopia Sibiului și cele trei licee din Sibiu au adus bucurie în sufletele copiilor din satele menționate și sunt un real ajutor pentru elevi și familiile lor.

„Aduc mulțumiri Arhiepiscopiei Sibiului și colegilor de la cele trei licee din Sibiu pentru raza de lumină dăruită copilașilor noștri. Acest lucru este foarte binevenit și copiii sunt recunoscători pentru acest gest”, ne-a spus directorul Liceului Tehnologic Iacobeni, prof. Vasile Zămăcău.