Sesiune de informare la Scoala Sanitara „Hygeia” din Sibiu

 

Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și Agenția Națională AntidroIMG_7958g au organizat marți, 31 mai, o activitate de informare cu privire la efectele negative ale consumului de tutun, droguri și alcool. Activitatea a avut loc la Școala Postliceală Sanitară “Hygeia” din Sibiu, unde inspectorul social Marius Talmațchi și inspectorul de poliție Lucian Ghidiu le-au vorbit elevilor despre consecințele consumului de stupefiante și substanțe care dăunează sănătății. La debutul sesiunii de informare a fost prezent și directorul școlii postliceale, pr. Nicolae Rusu.

Activitatea a marcat Ziua Internațională fără Tutun și continuă seria de sesiuni de informare în rândul tinerilor din instituțiile de învățământ din județul Sibiu.

“Prin bunăvoința și din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu am încercat și astăzi să avem activități de informare, prevenire și sensibilizare, cu tematica consumului excesiv de tutun și alcool, dar și a dependenței de droguri. Le-am vorbit tinerilor despre efectele consumului de stupefiante și le-am prezentat alternativa, adică posibilitățile de a ne trăi viața în mod sănătos”, ne-a spus Marius Talmațchi.